• 1.250 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

  • 1,250.00TL daha alışveriş yaptığınızda kargo bedava!
    • #Hafta Hafta Gebelik
    • #Hamilelik

    3 Haftalık Gebelik

    Güncellendi Kasım 13, 2024
    3_010da3a9-9a03-4cf9-9ded-bbe8eab64212 - Mustela Türkiye - 1

    Hamileliğin 3. Haftası

    Hamilelik, birçok çift için oldukça heyecanlı bir şekilde beklenilen ve büyük önem taşıyan bir süreçtir. Hamileliğin en kritik dönemleri içerisinde yer alan 3 haftalık gebelik, henüz erken bir dönemmiş gibi görünse de aslında gebelik için son derece belirleyici bir aşama olarak kabul görür. Hamilelik boyunca vücudunuzda birbirinden farklı değişimler gerçekleşir ve öte yandan kafanızda çeşitli sorular oluşabilir. Anne adayları için oldukça önemli olan hamileliğin 3.haftası, genellikle en klasik belirtilerin gözlemlenmeye başladığı hafta olarak da bilinir. Hamilelikte ilk 3 hafta belirtileri arasında; mide bulantıları, kusma, baş dönmesi, duygu durum değişiklikleri, koku ve tat duyularında ekstra hassasiyet gibi reaksiyonlar bulunur. Aş erme, mide ağrıları ve uykusuzluk da bu belirtilerden birkaçıdır. Gebelikte 3.hafta, sperm ile yumurtanın döllenerek embriyo oluşumunu gerçekleştirdiği dönemdir. Vücudunuz için oldukça önemli bir konu olan döllenme sonrasında bahsedilen hamilelik belirtileri deneyimlemeye başlarsınız.

    Belirti ve içgüdülerin de yardımı ile hamileliğiniz hakkında bir fikre sahip olabileceğiniz gibi test yöntemine de başvurabilirsiniz. "3 haftalık gebelik, idrar testinde belli olur mu?" sorusuna yanıt olarak %100'e yakın bir ihtimal ile gebelik durumunuzun başarılı bir şekilde kontrol edilebileceği söylenebilir. Vücudunuzda yer alan ve hamilelik süresince plasenta tarafından üretimi gerçekleştirilen İnsan Koryonik Gonadotropini (hCG) hormonunun az miktarda salgılanması, testin negatif çıkmasına neden olabilir. Fakat bu hormon kısa süre içerisinde, yoğun bir şekilde salgılanmaya devam ettiği için test uygulamasını birkaç gün içerisinde tekrarlayarak doğru bir sonuç alabilirsiniz. "Üç haftalık gebelik testte çıkar mı?" sorunuza evde rahat ve pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz hamilelik testleriyle olumlu bir yanıt bulabilirsiniz.

    3 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

    Başarılı bir döllenme sürecinin ardından anne adayının rahmine yerleşen 3 haftalık bebek, özellikle ilk birkaç hafta oldukça küçüktür. 3 haftalık bebek, henüz embriyo halinde iken iğne ucu büyüklüğünde bir alanı kaplar. "3 haftalık gebelik ultrasonda belli olur mu?" sorusun bu anlamda önem kazanır. 3.hafta gibi erken bir dönemde elde edilecek olan ultrason görüntüleri pek net olmaz. 3.haftada embriyo, gebelik testlerinde pozitif bir sonuç alsanız dahi, ultrason üzerinden sizin göremeyeceğiniz bir büyüklüğe sahiptir. Hem küçük hem de oldukça hareketli olan embriyo, 4.haftadan itibaren belli olmaya başlayabilir. 3 haftalık gebelik ultrason görüntüleri her ne kadar anne adaylarını bekledikleri sonuçlarla karşılaştırmasa da kısa bir süre içerisinde embriyonun hızlı bir şekilde gelişmesi ile istenen görüntülere ulaşmak mümkün olacaktır. Özellikle de rahim zarının kalınlaşmaya başladığı süreçte 3 haftalık gebelik görüntüsü daha seçilir bir netliğe sahip olur.

    3 Haftalık Gebelik Belirtileri

    "3 haftalık gebelik belirtileri nelerdir?" sorusu, bu konu özelinde yanıtı en çok merak edilen soruların başında gelir. İlk belirti aslında vücudunuzun dış görünüşünden ziyade hormonal yapısında meydana gelen değişimler olur. 3 haftalık gebelik belirtileri, sürecin gelecek dönemlerine oranla daha hafif geçse de kimi zaman etkileri daha yoğun biçimde gözlemlenebilir. Vücut yapınız ve sağlığınıza da bağlı olan belirtiler arasında genel olarak mide ve kasık ağrıları, bulantı, baş dönmesi, halsizlik gibi durumlar yer alır. 3 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler daha çok hormonal yapının değişmesi ve vücudun hamileliğe hazırlanması şeklinde tanımlanabilir. Bu belirtilerin görülmesi kadar görülmemesi ve daha rahat bir dönemde olunması da mümkündür. Bazı anne adaylarında vücuttaki değişiklikler kısa süre içerisinde kendisini belli etmeye başlarken bazı adaylarda ise ilerleyen haftalara kadar her şey olağan görünmeye devam eder. Hamilelikte 3.hafta belirtileri, kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği için emin olmak adına test yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Gecikmiş adet dönemi, değişken ruh halleri ve farklı bir vücut yapısı geliştirdiğinizi hissettiğiniz zaman, kan veya idrar testlerinin de yardımı ile süreç hakkında kesin bir bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede sonraki zamanlarda da daha dikkatli ve bilinçli bir rutin oluşturarak sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz.

    Hamilelikte Üstüne Görme (İmplantasyon)

    Gebeliğin erken dönemlerinde embriyo rahme yerleşirken meydana gelebilecek olan üstüne görme (implantasyon) birçok anne adayının başına gelmesinden endişe ettiği bir durumdur. Bebeğinizin hayatını riske atan çeşitli durumlar ile karıştırılabilen bu süreç, hafif ve sorunsuz bir şekilde atlatılabilir. Blastotis adı verilen hücre kümelenmelerinin görüldüğü embriyo yerleşme sürecinde, bu hücreler rahme girerek duvara tutunur. Rahim duvarına tutunan kümelenmiş hücreler, "implantasyon nedir?" sorusuna da kapsamlı bir şekilde yanıt verir. Rahme ulaşan embriyonun bölgeye yerleşmesinin ardından hücrelerden kaynaklanan bir kanamanın görülmesi olayına "implantasyon kanaması" adı verilir. Her anne adayında görülmeyen, oldukça kısa bir süreç olan ve ağrısı regl dönemi ağrıları kadar şiddetli olmayan bu durum, "hamilelikte üstüne görme" olarak da bilinir.

    "İmplantasyon kanaması ne zaman olur?" sorusu da bu anlamda yanıtlanmaya muhtaçtır. Bu kanamaların genelde sperm ile yumurtanın döllenmesinden 8 veya 9 gün kadar sonra görülebileceğini belirtmek mümkündür. Farklı hamileliklerde, elbette farklı sürelerde meydana gelebilen implantasyon, genel anlamı ile embriyonun yerleşmekte olduğunu belirttiği için hamileliğin ilk dönemlerinde görülür. Büyük ölçüde regl ile karıştırılan ve hamilelik adına büyük bir tedirginlik yaratan bu süreç, normal regl kanamasından daha farklı gelişir. Hafif pembe renkte bir kanamanın, kısa süreli bir şekilde görülmesinin ardından hemen geçen bir durumdur. Peki, implantasyon kanamasında ağrı olur mu? Oldukça hafif ağrılar dışında bu aşamada yoğun sancılı ağrılar görülmez. Gebelikte ilk 3 ay boyunca meydana gelebilecek olan kanamaları direkt olarak düşük belirtisi olarak yorumlamak yerine implantasyon belirtileri olarak da görebilirsiniz. İlk 3 ay boyunca embriyo vücudunuza yerleşmeye çalışırken meydana gelebilecek olan hamilelikte üstüne görme, bariz bir gebelik belirtisi olarak da değerlendirilebilir. Süreç boyunca düzenli şekilde kontrollere giderek ve şüphelendiğiniz tüm durumlar hakkında kesin bir bilgiye ulaşarak implantasyonu sorunsuzca atlatabilirsiniz.

    İlginiz Çekebilecek Diğer Ürünler

    İlgili Blog Yazıları